Massages

Massage heeft een onmiskenbaar effect op de doorstroming in ons lichaam, waardoor aan- en afvoer van stoffen wordt versneld. Dat betekent dat hormonale processen beter kunnen verlopen en spieren soepeler aan voelen. Omdat ons lijf wordt gezien als een eenheid, hoeft niet het gehele lichaam aangeraakt te worden om overal invloed uit te oefenen. In mijn praktijk maak ik gebruik van de onderstaande massagevormen, die ik afstem op de cliënt.

Klassieke massage
Deze massage richt zich vooral op spieren, pezen en gewrichten. Door massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller kunnen worden aangevoerd.
Bij langdurige spierspanning wordt de circulatie beïnvloed waardoor de afvalstoffen niet tot nauwelijks worden afgevoerd en ophopingen ontstaan. Dit leidt tot spierpijn, en kan verder gaan tot vastzetten van de spier, of zelfs tot een spierscheuring.
Energetische massage
Een energetische massage is gericht op de energieverdeling in het lichaam. Energie vibreert waardoor sensaties in je lichaam voelbaar zijn. Enkele voorbeelden zijn warmte/koude rilling, tinteling, stroming, zwaartegevoel, licht gevoel.
Wanneer de energiebeweging onderbroken is, ben je uit evenwicht. Verstoring van energie uit zich in ons lichaam door signalen in de vorm van klachten. Pijn is zo’n signaal.
Bindweefselmassage
Bij bindweefselmassage wordt de huid en het onderliggende bindweefsel intensief gerold in verschillende richtingen. Er bestaat een reflectorische relatie tussen gedeelten van de huid, een spiergroep, een orgaan en een skeletdeel. Door de huid te rollen raak je ook het bijbehorende orgaan, spier en het skeletdeel aan.
Door massage van het gevoelig bindweefsel kan het lichaam signalen afgeven zoals pijn, emoties, gedachten, beelden, herinneringen. Door naar deze signalen te luisteren kan men zich bewust worden van wat er onderhuids speelt.
Voetreflexzone-massage
Voetreflexzone-massage kan worden ervaren als een totale massage. Op de voeten is het hele lichaam terug te vinden. Er bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen. Door massage van de reflexzones kan men de spanning of ontspanning in de bijbehorende lichaamsdelen ervaren. Voeten zijn vaak een vergeten lichaamsdeel, door een voetreflexzone-massage kan men de voeten weer ervaren.
Chakramassage
Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam die met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Wanneer er een chakra uit evenwicht is, kan het hele systeem uit balans raken.
Ieder chakra staat voor een bepaald thema; weten, zien, spreken, beminnen, handelen, voelen, er zijn.
Door de chakra’s aan te raken door mijn handen op de chakra’s te leggen of er net boven te houden kan het evenwicht herstellen.
Holistic pulsing
Holistic Pulsing is een helende behandelmethode die uitnodigt tot diepe ontspanning en loslaten. Vaak wordt deze methode toegepast in combinatie met andere massagemethoden. De techniek bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam. Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water en door de zachte, ritmische puls wordt dit water in beweging gebracht. Het pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam en nodigt alle organen en spieren uit om mee te vibreren.
Zwangerschaps massage

Massage voor zwangere vrouwen, aangepast aan de behoefte en mogelijkheden van het moment van de zwangerschap.
Massage kan verlichting geven bij typische zwangerschapskwaaltjes, zoals bandenpijn, hoge bloeddruk, extra vocht vasthouden, vermoeide benen, nekklachten, schouderklachten.
Het is een mooie manier van contact van jou en je baby om samen een massage te ontvangen.

triggerpoint behandeling

Behandelen van ophopingen van afvalstoffen in de spieren, knopen.
Door druk te geven , verbetert de doorbloeding , en kan herstel plaatsvinden waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Stoelmassage

Deze massagevorm vindt plaats op een speciaal ontwikkelde massagestoel. Deze stoel is verstelbaar in hoogte en in te stellen op elke persoon die je masseert. De kleding kan aanblijven en er wordt over het algemeen geen olie gebruikt. De stoel is gemakkelijk mee te nemen en dus zeer geschikt om te masseren bij bedrijven, evenementen, maar ook bij mensen thuis die bijvoorbeeld moeilijk ter been zijn. Er wordt aandacht besteed aan hoofd, nek, schouders, armen en rug.