Over mij

Mijn verhaal

Vaak twijfelde ik over mijn intuitie. Maakte ik mezelf dingen wijs, of klopte mijn onderbuik gevoel. Mijn hoofd en onderbuikgevoel hebben heel wat gesprekken met elkaar gevoerd.  Een moment dat mijn onderbuik gevoel bevestigd werd, verdween de bodem onder me vandaan. Al mijn houvast was verdwenen. Een ding werd me duidelijk, mijn leven zou vanaf nu anders verlopen. Dat moment leek het alsof mijn leven ophield, nu kan ik zeggen dat het een zegen is geweest. Soms is het nodig dat je heftige dingen meemaakt in het leven om andere keuzes te durven en kunnen maken.

Jaren geleden was de beslissing om thuis voor de kinderen te zorgen voor mij vanzelf sprekend. Ik vond het heerlijk om er voor hun te zijn, en de rust en ruimte te hebben om de dingen te doen die ik graag deed. Van vervelen had ik nooit last, ik ben leergierig en vind het leuk om dingen uit te zoeken en op te lossen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik voorheen als levensmiddelentechnoloog werkte in de kwaliteitscontrole. Een analytische opleiding waarbij je vooral veel je hoofd gebruikt. Later ontdekte ik, dat ik hier ook al veel op gevoel deed, en automatisch aanvoelde als er iets verkeerd was.

In deze moeilijke periode kwam ik bij een vrouw tegen die mij adviseerde iets holistich te gaan doen. Ze herkende mijn gevoeligheid, en bijzonder warme handen. Begin maar  zei ze, en dan komt je pad vanzelf. Ik begon met een voetreflexcursus in de buurt, maar ontdekte al snel dat de cursus voor mij niet profesioneel genoeg was. Holos massagetherapie had ik al menig maal voorbij zien komen, maar met allerlei beren op de weg schoof ik dat aan de kant. Totdat ik op een avond na de cursus terug naar huis reed en dacht, dit voelt niet goed. De volgende morgen keek ik weer op de site van Holos, steeds kwam ik daar op terug. Toen ik uiteindelijk belde om informatie, bleek dat nog geen vijf minuten voor mijn telefoontje er iemand had afgemeld, en er een plekje was vrijgekomen. Ik kon  de volgende week starten. Het gaf me een blij gevoel , en ondertussen was ik al wel overtuigd dat toeval niet bestaat. En zo begon ik aan de opleiding zonder ooit gemasseerd te hebben.

Holos massagetherapie was de therapie die ik nodig had om verder te kunnen groeien, en mezelf terug te vinden. Het heeft me geholpen mijn verdriet te verwerken. Het heeft me geleerd, hoe ik altijd maar doorging, niet zeuren, vallen en weer op staan. En daarmee mezelf voorbij liep, zelfs negeerde. Ik heb leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, en te vertrouwen op mijn gevoel. Dat aanraken en aandacht belangrijk zijn om te kunnen helen. En dat overtuigingen die je in je leven tot jouw waarheid gemaakt hebt, veel invloed kunnen hebben op jouw doen en laten als volwassenen. Het heeft mijn zelfvertrouwen gevoed, en het gevoel dat ik goed ben zoals ik ben. En heeft me de leukste baan gegeven die ik me kan wensen. Andere te mogen helpen te zoeken naar hun originele afdruk van zichzelf.

Dat geluk, en die passie dat gun ik iedereen.

Annelies Foolen Holl

Volg mij op Facebook:

Opleiding:

Holos academie voor massagetherapie, Utrecht 
HBO opleiding tot massagetherapeut

Specialisaties:

N

Massagetherapeut

N

holistisch masseur

N

snel tot de kern van klacht

N

inzicht geven in patronen

Hoe klanten mij ervaren

Na een periode van burn-out, paniekaanvallen, moest voor mij het roer om. Maar waar te beginnen? Iedereen adviseerde me ander werk, maar dat vond ik nu juist zo leuk. Via via kwam ik bij Annellies terecht. Hoe kan ik mijn werk blijven doen, zonder dat ik mijn grenzen voorbij ga. Door te leren voelen wat mijn lijf aangeeft, en daar sneller op in te spelen. Kan ik mijn werk blijven doen, waar ik zoveel voldoening uithaal. Dank je wel voor het inzicht, en de realisatie hoe belangrijk het is te signalen te horen voordat het te laat is.

Twan, 54 jaar

Net voordat ik op vakantie zou gaan, kreeg ik vanuit het niets ontzettend last van mijn been. Gelukkig kon ik direct bij Annelies terecht. Ze heeft met me gepraat, daarna gemasseerd en als ondersteuning elastische tape geplakt. Wat een opluchting ervaarde ik na de behandeling.Ik was zo blij met dit gevoel. Ik heb van een heerlijke vakantie mogen genieten, en geen last meer gehad. Annelies, dank je wel dat ik zo snel terecht kon, en dat je hebt gezorgd dat ik met een gerust hart op vakantie kon.

Evelien, 49 jaar

Wil jij samen met mij op zoek naar de originele afdruk van jezelf ?

De praktijk

Massagepraktijk Cura is ontstaan uit  kansen die op je pad komen, kansen die ontstaan wanneer je keuzes maakt in tijden dat het even niet zo lekker gaat in je leven. En je zoekt naar nieuwe mogelijkheiden die beter bij je passen. Kansen waar uiteindelijk de mooie dingen uit ontstaan.

Cura betekent heling. Heling is wat werken als holistisch massagetherapeut mij gegeven heeft, en wat ik een ieder ander gun.  Je heel en compleet voelen, mogen zijn wie je bent, en daar naar kunnen leven. Een gevoel van heelheid.

De praktijk aan huis is gelegen in wijk de Kienehoef, Paulinastraat 12 in Sint-Oedenrode. Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 4 minuten lopen vanaf de bushalte. En voor degene die met de auto komen is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur. De ruimte is rustig en eenvoudig  ingericht, Twee dingen waar ik waarde aan hecht, rust en eenvoud. De meeste cliënten voelen zich dan ook meteen op hun gemak. Het voordeel van werken aan huis is dat je niet hoeft te wachten in een volle wachtkamer, en er alle aandacht en tijd voor jou als cliënt is.

 

Praktijk informatie:

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8:30 t/m 16:30 Avonden in overleg.

Telefoonnummer: 06 13683181

Email: info@massagepraktijkcura.nl

Adres: Paulinastraat 12   

5491 JG Sint-Oedenrode

Massagepraktijk Cura

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!