Home » Blog » ervaring » wat moet jij van jezelf

wat moet jij van jezelf

door | 20 feb, 2022 | ervaring

Vrijdagnacht lag ik wakker, en in mijn hoofd ging ik aan het werk. Het gebeurt me niet meer zo vaak, nadat ik al een hele tijd geleden met mezelf heb afgesproken dat ik gedurende de nacht niet ga piekeren. De nachten dat slapen echt niet lukt, blijf ik liggen en volg mijn ademhaling, luister een boek of meditatie, soms kijk ik een serie, als het maar geen piekeren is. Piekeren is niet helpend, je gaat malen in je hoofd op zoek naar oplossingen voor problemen die er zijn, of gaan komen. En meestal niet in je hoofd op te lossen zijn, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Je hoofd raakt voller en je wordt onrustig, waardoor slapen helemaal niet meer gaat.

Mijn oma zei altijd, als je ontspannen blijft liggen, rust je toch, ook al slaap je niet.

Maar of het nu door de storm kwam, of hormonen die me wakker hielden. Slapen lukte niet, en in mijn hoofd kwam van alles naar boven wat er nog gedaan moest worden, zoals een bericht maken. Gedurende al die gedachten ontwikkelde zich een bericht over wind, uitwaaien, binnenblijven, en meebewegen op de uitingen van de natuur. Dat kon ik de volgende dag plaatsen. Ik had immers al twee dagen niets op social media gezet. En een stemmetje in mijn hoofd zei: “dat moet wil je het goed doen”.

Gedurende de dag zag ik het ene na het andere bericht verschijnen over het weer, en ik voelde weerstand. Weerstand geeft aan dat er iets te ontdekken is voor jezelf, wat gebeurt er bij mij wanneer al die berichten voorbij komen. Het heeft voor mij te maken met moeten.

Maar ja, wat moet er nu eigenlijk. Er is niemand die zegt dat ik dat bericht moet plaatsten. Het is mijn keuze. En ik koos ervoor het te laten, ik kon het altijd nog later die dag op social media zetten. Mezelf de ruimte geven om niets te moeten. Doordat ik mezelf dat toe mocht staan, kon ik het laten, en had een stemmetje in mijn hoofd geen kracht meer. Zo ging de dag verder, meebewegen in dat wat zich aandient.

In de ochtend tijdens het ontbijt maakte we een planning voor de dag. Klussen, materiaal halen, boodschappen voor een gezellig samen eten, en een spelletje. Wandelen en schoonmaken voordat we aan tafel zouden gaan.

En nog voordat we op weg waren om materiaal te halen, een berichtje, mam ik kom straks even langs. Dus boodschappen en materiaal halen werd prioriteit een, de rest kon na de koffie.
Een kop koffie met iets lekkers, liep uit in een gezellige middag, kletsen met een borrel en een hapje.
Van alle plannen van die ochtend is niet veel terecht gekomen. Heerlijk om toe te geven aan het niets moeten, morgen weer een dag.

Wat moet er nu echt, als je gewoon fijn samen kan zijn en kan genieten van het moment.

Over mij


Als Hbo gediplomeerd holistisch massagetherapeut geloof ik in de samenhang van fysieke en mentale klachten. En dat alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je lichaam. Door massage is voelbaar wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet.

Ik wil met je op zoek naar je originele afdruk van jezelf.

Volg mij op facebook

Categorieën

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin