Home » Blog » tips » Beweging

Beweging

door | 30 aug, 2018 | tips

Mijn vakantie bracht ik door aan zee. Iedere dag dezelfde zee, met een andere beleving. De ene dag rustig, zo glad als een meer, de andere dag woeste golven en wild in beweging.

Beweging,
met die intentie was ik op vakantie gegaan. Het sporten was er door de drukte en warmte van de afgelopen maanden bij ingeschoten. De fiets ging mee, om vele kilometers langs de zee te fietsen met wind tegen, en wind mee.

Net zoals het leven kan gaan.


Daarna maakte ik een lange strandwandeling, om vervolgens weg te zakken met mijn voeten in het zand en een heerlijk leesboek.

 

Voor de eerste keer had ik ook de laptop meegenomen, omdat er ook nog gewerkt moest worden. De eerste dagen voelde het als druk, ik was ontzettend moe van alle veranderingen die er plaats gevonden hadden in de afgelopen maanden. Er was flink wat in beweging gezet in mijn leven.

Wat ervoor zorgde dat ik terugviel in mijn oude patroon en veel nadacht, tot hoofdpijn aan toe.

De intensieve beweging maakte dat ik weer meer in mijn lijf kwam, rustiger werd in mijn hoofd. En na twee weken kwam er beweging, ik kreeg energie, de laptop kwam tevoorschijn, taken afgemaakt, en nieuwe inspiratie voor de toekomst.

En zo ging mijn gedachten naar een cliënt, waar ook veel in beweging was gezet. Ze had haar man verloren begin dit jaar, en probeerde positief in het leven te staan, ondanks alle tegenslagen die ze gehad had in haar leven.

Zo zocht ze voor alles een oplossing om de pijn van het verdriet niet te hoeven voelen. Ging om zeven uur naar bed zodat ze zich niet alleen voelde. Haar bed gaf haar warmte en veiligheid.

Ze kwam bij mij omdat ze last had van hartkloppingen, onrust in haar lijf, veel zuchten, hoofdpijn.

De tweede afspraak komt ze vrolijk binnen, vol energie. Vol trots vertelde ze dat ze na de vorige behandeling naar huis was gegaan, en alle knopen had doorgehakt waar ze al een hele tijd mee worstelde.
Ze was in beweging gekomen, had het huis te koop gezet, een ander kleiner huis gekocht voor haar alleen.

Vol trots laat ze me de foto’s zien.

Spullen opgeruimd, een vakantie geboekt.
Ze straalde van top tot teen, sliep beter, de hartkloppingen en het zuchten waren verdwenen. Nadat ze weer naar huis is, zit ik nog na te genieten van de bijzondere verandering.

 

Supertrots ben ik op haar, dat ze deze moeilijke stappen heeft gezet, om in beweging te komen, en dat daarna alles vanzelf lijkt te gaan.

En dat ik heb mogen bijdragen om alles weer in beweging te krijgen.

Wil jij ook weer in beweging komen? Maak eens een afspraak, en probeer het introductietraject: https://massagepraktijkcura.nl/introductietraject/

Over mij


Als Hbo gediplomeerd holistisch massagetherapeut geloof ik in de samenhang van fysieke en mentale klachten. En dat alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je lichaam. Door massage is voelbaar wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet.

Ik wil met je op zoek naar je originele afdruk van jezelf.

Volg mij op facebook

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Afwijzing

Afwijzing

Afwijzing  Het gevoel van afwijzing is voor bijna ieder van ons herkenbaar. Je wordt bijvoorbeeld niet geaccepteerd omdat je anders bent, of omdat...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin