Home » Blog » tips » Help, ik ben mezelf kwijt!

Help, ik ben mezelf kwijt!

door | 8 mrt, 2019 | tips

Help ik ben mezelf kwijt !!!

Het carnavalsfeest is voorbij, en de maskers mogen weer af. Een feest waar letterlijk en figuurlijk de maskers opgaan. Even ontsnappen aan de werkelijkheid, met pruik, een ander pak voel je je een ander mens.

Wat doet dat nu met je? Je anders voordoen dan wie je werkelijk bent. Jezelf zijn kwijtgeraakt. Alles op de automatische piloot doet, omdat dat van je verwacht wordt. Je niet meer gelukkig voelen met de dingen die je doet. Alles teveel lijkt, en er lijkt nooit geen einde aan te komen. Je voelt je moe, boos, verdrietig, ongelukkig. Waar ben je zelf gebleven in dit geheel van rennen, werken, zorgen, slapen, iedere dag weer, tot er weer een week, maand, jaar voorbij is.

Diegene die zich continu aanpassen aan de ander, zijn zo gewend zichzelf op de tweede plaats te zetten, en zichzelf weg te cijferen, dat ze onzichtbaar worden.

Eerst kijken naar wat moet gebeuren voordat je kijkt naar wat jezelf nodig hebt. Je past je steeds aan, aan de ander. Jouw behoeften zijn minder belangrijk. Je vindt alles goed, als de ander het maar fijn heeft, en jij wil vooral niet moeilijk doet. Vaak denk je daarbij voor de ander, wat die zou willen, wat die nodig heeft.

Je zorgt voor iedereen, behalve voor jezelf. Geeft het laatste stukje chocolade weg, terwijl je het zelf ook wel zou lusten. Als je iets voor jezelf gaat doen, zorg je eerst dat thuis alles geregeld is, zodat er niemand last van heeft dat jij een dagje weg bent. Je bent alleen bezig met wat je denkt dat de ander van je verwacht, en daaraan te voldoen. Dat vraagt veel van jezelf, want wanneer doe je het nu goed genoeg? En doe je het dan wel goed voor jezelf?

Er altijd zijn voor de ander, betekent dat er weinig ruimte over blijft voor jou.
Wanneer je jezelf kwijt bent, ervaar je jezelf niet meer. Je bent de verbinding met jezelf kwijt. Je bent afgeleerd om te voelen wat jij nu belangrijk vindt. Je neemt de omgeving niet meer in je op. Je voelt werkelijk niet meer waar jij blij van wordt.

Hoe vind je jezelf?

Om weer jezelf te vinden, is het belangrijk te weten wat jij wil in het leven. Wat wil jij? Wat zijn jouw verlangens. Vind je een opgeruimd huis belangrijk, of doe je dat omdat je anders commentaar krijgt. Ben je bang dat de ander er iets van vindt als jij je huis niet hebt opgeruimd.

Heb je geen idee van wat jij zelf wil, omdat de keuzes altijd voor je gemaakt zijn? Of omdat je geleerd hebt om te luisteren naar wat de ander voor je bepaalt. Je moet mee op verjaardag omdat het zo hoort. Ook al heb je daar geen behoefte aan.

Stel jezelf steeds de vraag: Wat wil ik? Wat zijn mijn behoeften? Hoe voel ik me in deze situatie, en mag ik me zo voelen van mezelf? Mag ik mezelf toestaan niet naar het feest te gaan, omdat ik de behoefte heb aan een avond voor mezelf?

Geef jezelf de tijd om te luisteren naar wat jij nodig hebt. En maak daarvoor letterlijk tijd vrij in je agenda. Tijd die voor jou alleen is, tijd waarin jij kan doen wat goed is voor jou. Neem een moment waarin je jezelf vraagt hoe het met je is. Maak contact met jezelf, luister naar je lijf, voel wat het aangeeft, en handel daarna. Doe de dingen waar je plezier aan beleeft.

Luister naar je intuïtie, het is de stem van je onderbewuste. Je lichaam vertelt je wanneer er iets niet goed zit. Luister naar de signalen die je lichaam je aangeeft.

Stop met de dingen die je echt niet wilt, maak hierin keuzes. Dit kan best lastig zijn omdat anderen gewend zijn dat jij er altijd bent voor de ander. Durf te leven zoals jij het fijn vindt. Veranderingen zijn nodig om het anders te doen, dan je altijd deed. Om nieuwe stappen te nemen, en weer zijn wie je bent.

Wil je weer contact maken met je lijf, en voelen hoe het met je is?

Boek jouw introductietraject!

Over mij


Als Hbo gediplomeerd holistisch massagetherapeut geloof ik in de samenhang van fysieke en mentale klachten. En dat alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je lichaam. Door massage is voelbaar wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet.

Ik wil met je op zoek naar je originele afdruk van jezelf.

Volg mij op facebook

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Controle loslaten

Controle loslaten

Waarom wil je zo graag controle houden, en wat betekent controle eigenlijk?   Controle is vasthouden aan dat wat je niet los kan laten, omdat...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin