Home » Blog » tips » Hoogsensitief, een last of kracht?

Hoogsensitief, een last of kracht?

door | 11 jun, 2019 | tips

Wanneer je hoogsensitief bent, ben je gevoeliger als de gemiddelde mens. Je hoort beter, voelt meer, bent gevoeliger voor licht, maar ook stoffen zoals bijvoorbeeld chloor. Waar iedereen last van heeft, alleen jij hebt er minder van nodig om er op te reageren.

Zo is dat ook met geluid, het komt harder binnen. Zo ben je ook gevoeliger voor stemmingen, en maskers bij andere personen. En zal je vast wel eens gemerkt hebben dat wanneer je op plekken bent waar veel mensen zijn je je niet zo lekker voelt.

Wanneer jij je niet bewust bent van wat je allemaal oppikt, kan hoogsensitiviteit een last zijn. Je voelt je slecht, moe, boos, verdrietig maar je weet niet waarom.
Zelf geloof ik dat je hoogsensitiviteit juist positief in kan zetten.

Wat hierbij belangrijk is, is dat jij jezelf heel goed kent. Dat je weet welk gevoel bij jou hoort, en wat van de ander is.Dat je vertrouwt op he gevoel, en hiernaar beslissingen durft te nemen. Stevig staat voor dat wat jij  voelt, denkt, en hier naar durft te handelen, kan jij je hoogsensitiviteit inzetten in je leven. Je hoort de subtiele signalen in je lijf, die aangeven dat er iets niet klopt, of juist voelt dat goed zit.
Je luistert naar je gedachten, maar laat je er niet door weerhouden.

Het is een proces, met grote en kleine stappen. Maar het is het zeker waard om gelukkig te zijn met je hoogsensitiviteit, en het in te zetten in je leven. Het aanraken, en voelen van wat er in jouw lijf waar te nemen is, en dat te leren herkennen, maakt massagetherapie zo waardevol.

INSPIRATIE OPDRACHT

– Schrijf eens voor jezelf op: wat is er zo positief aan dat jij hooggevoelig bent?

– Schrijf daarna op: wat zou je nog willen leren over jouw hoogsensitiviteit?

Je grootste kwaliteiten zijn vaak ook je valkuilen :). Jij bepaalt zelf of je jouw gevoeligheid als een kracht of als een last ziet. 

Liefs,

Annelies

 

Zelf ervaren wat massagetherapie voor je kan betekenen?

Boek jouw introductieafspraak!

Over mij


Als Hbo gediplomeerd holistisch massagetherapeut geloof ik in de samenhang van fysieke en mentale klachten. En dat alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je lichaam. Door massage is voelbaar wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet.

Ik wil met je op zoek naar je originele afdruk van jezelf.

Volg mij op facebook

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Controle loslaten

Controle loslaten

Waarom wil je zo graag controle houden, en wat betekent controle eigenlijk?   Controle is vasthouden aan dat wat je niet los kan laten, omdat...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin