Home » Blog » tips » Waarom een massage goed is voor je

Waarom een massage goed is voor je

door | 13 feb, 2018 | tips

Waarom massage goed voor je is
Dat een massage ontspannend is, dat weet iedereen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom een massage goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid is.
Beïnvloeding van het zenuwstelsel
Massage beïnvloedt het autonome zenuwstelsel, dit stelsel helpt het lichaam om zich te herstellen en tot rust te komen., vermindert stress, angst, spanning, en stemmingswisselingen.
Er zijn verschillende hormonen die een grote rol spelen bij spanning en ontspanning. Massage reduceert het hormoon wat je nodig hebt om alert te zijn, hormonen die je aanmaakt als je je in een stresssituatie bevindt. De afname van dit hormoon zorgt ervoor dat jij je rustiger voelt.
Daarnaast zorgt massage voor de toename van endorfine, een lichaamseigen pijnstiller die ook voor het geluksgevoel zorgt. De aanmaak van Serotonine neemt toe, wat zorgt dat jij lekkerder in je vel zit, het heeft invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaappatroon en de verwerking van pijnprikkels.
Aanraking stimuleert de aanmaak van Oxytocine, het knuffelhormoon wat een gevoel geeft van geborgenheid en veiligheid.

 

Afname van spierspanning
Massage zorgt ervoor dat de spierspanning vermindert, spieren soepeler worden. Verkrampte spieren geven uiteindelijk pijnsignalen af. Door de wrijving en lichte druk ontstaat er warmte die zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedingstoffen sneller opgenomen.
Zuurstofrijk bloed stroomt naar het weefsel waardoor je kansen op blessures afnemen.

 

Versterking van het immuunsysteem

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat door massage er een toename van witte bloedcellen plaatsvindt. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt, en reageert het lichaam sneller op ziekteverwekkers.

 

Stilstaan bij jezelf
In deze tijd, lijken we steeds drukker. We stellen allerlei eisen aan ons leven, en proberen alle ballen in de lucht te houden. Vaak gaan we pas naar ons lichaam luisteren als het al te laat is. En pijn of ziekte ervoor zorgt dat we het rustiger aan moeten doen. Massage is een moment dat voor jou alleen is, waar je even niet hoeft te denken maar mag voelen hoe het met je is. Je een moment bewust worden van je ademhaling en het contact met je lichaam. Heel even stil staan, zonder te moeten.

 

Voordelen van massage op een rijtje:
• Minder stress
• Beter slapen
• Betere concentratie
• Verminderde pijnervaring
• Rust, balans en energie
• Beter in je vel zitten
• Minder fysieke klachten
• Geeft rust, balans en energie
• Verhoogt de weerstand
• Bewuster van je lichaam
• Betere doorbloeding
• Minder blessures

 

Over mij


Als Hbo gediplomeerd holistisch massagetherapeut geloof ik in de samenhang van fysieke en mentale klachten. En dat alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je lichaam. Door massage is voelbaar wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet.

Ik wil met je op zoek naar je originele afdruk van jezelf.

Volg mij op facebook

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Acceptatie

Acceptatie

Acceptatie.... Een woord waar veel mensen meteen weerstand tegen hebben. Hoezo acceptatie? Lekker is dat! Dus ik moet maar accepteren dat het niet...

lees verder
Afwijzing

Afwijzing

Afwijzing  Het gevoel van afwijzing is voor bijna ieder van ons herkenbaar. Je wordt bijvoorbeeld niet geaccepteerd omdat je anders bent, of omdat...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin