Home » Blog » tips » Massage ervaringsverhaal: “ik durf te zeggen wat ik vind”

Massage ervaringsverhaal: “ik durf te zeggen wat ik vind”

door | 26 jun, 2018 | tips

Met een grote lach op haar gezicht komt ze binnen. Een knap vriendelijk mens die eruit ziet of alles haar voor de wind gaat.

Maar achter dat masker schuilt verdriet, zo blijkt als ze tijdens ons gesprek begint te vertellen. Haar voor de buitenwereld mooie leven, is voor haar een zware last.
Ze voelt zich niet gezien, gehoord, in haar relatie en haar gezin.

Als ik, Annelies, haar vraag of ze dit herkent vanuit haar jeugd, is het antwoord een voorzichtige “ja.”
Ze is de jongste uit een groot gezin, met ouders die een drukke zaak hadden. En er was geen tijd voor de kinderen. Opvoeden werd door broers en zussen gedaan. Als zij wat wilde vertellen moest zij haar mond houden. Ze was nog maar een snotneus.

Na enige tijd haar rug, nek en schouders gemasseerd te hebben, vraag ik haar of ze een moment voor de geest kan halen, waarin ze zich niet gehoord, gezien voelt.
Als ze aan dat moment denkt, en voelt wat er dan in haar lijf gebeurt, voelt ze druk ter hoogte van haar hart en haar keel. Ik vraag haar daar met aandacht bij te zijn, terwijl ik mijn hand op de drukkende plek neerleg.

Heel zachtjes begint ze te huilen, even later rollen de tranen over haar wangen. Daarna een diepe zucht. “Ik wist niet dat ik daar zoveel verdriet van had. Het is al zo lang geleden.”
“Wat maakt je zo verdrietig?” vraag ik haar. “Dat ik niets mag zeggen, stil moet zijn. Niemand luistert er naar mij. Dan voel ik me klein, en trek me terug. Klap ik dicht.”

“Wat zou je willen doen?”, vraag ik haar. “Zeggen wat ik vind!” zegt ze met een lach en een traan.

Twee maanden later, tijdens de vierde sessie, vertelt ze dat er veel veranderd is. Stapje voor stapje, met vallen en opstaan, staat ze meer voor zichzelf. Is haar energie veranderd, waardoor de omgeving mee beweegt. Door bewust te worden hoe ze reageerde in een situatie, kon ze haar houding veranderen.

Zij bepaalt of ze gehoord en gezien wordt.

Ze is trots op haarzelf, en ik ook.

Zelf ervaren wat massagetherapie voor jou kan betekenen? Dan is mijn zomeractie voor jou wellicht interessant. Boek dan nu jouw kennismakingstraject van 3 sessies voor €150 in plaats van €195. Ik help je graag om bij je gevoel te komen en om te helen wat geheeld mag worden. Je verdient het! Boek hier jouw kennismakingstraject: https://massagepraktijkcura.nl/signalen-van-je-lichaam/

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten.

Liefs,
Annelies

Over mij


Als Hbo gediplomeerd holistisch massagetherapeut geloof ik in de samenhang van fysieke en mentale klachten. En dat alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je lichaam. Door massage is voelbaar wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet.

Ik wil met je op zoek naar je originele afdruk van jezelf.

Volg mij op facebook

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Afwijzing

Afwijzing

Afwijzing  Het gevoel van afwijzing is voor bijna ieder van ons herkenbaar. Je wordt bijvoorbeeld niet geaccepteerd omdat je anders bent, of omdat...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin